onsdag 5 maj 2010

I vårat kök finns personlighet

Sitter och tittar på tvättmaskinen i köket. Den snurrar och skramlar på, och jag hoppas att mina kläder ska bli rena och relativt torra den här gången också.
Fick starta om den nyss eftersom den verkade ha fuskat på eftersköljningen och centrifugeringen, allting var dyngsurt och skummande.

Den är lite egen, våran tvättmaskin. Som en äldre person med minnesluckor. Då man sätter igång den, så snurrar den igång och fyller upp med vatten, riktigt pigg dom första två minutrarna men sen...sen är det som att den helt har glömt bort att den höll på att tvätta. Står helt stilla i närmare 5 minuter innan den kommer ihåg vad den höll på med och snurrar igång igen.
På slutet av programmet börjar den kämpa för att lyckas hålla ut, den skramlar och suckar och låter som bara den, ibland så går det hela vägen, men för det mesta så är det mest en massa ljud och ingen aktion. All tvätt är genomblöt även fast hela köket har vibrerat i närmare 4 minuter av centrifugen. Så vi får för det mesta köra en eller två omgångar till med centrifugering.

Men den läcker inte iaf, som kylskåpet kan få för sig att göra en del dagar...

Inga kommentarer: